top of page

– Når jeg ser den fremgangen og samholdet vi har betyr resultatet fra kampene lite

Oppdatert: 26. des. 2023


Foto: Per Østerhus


Da er det endelig tid for å se tilbake på sesongen til det tredje og siste KKFK-laget. For Kristiansandkameratene sitt damelag ble det dessverre en tung sesong hvis man ser på resultatene, men absolutt med mange lysglimt.


Av Mikael Kaspersen Kinnestad


– Jeg vil oppsummere denne sesongen med følgende ord: Mye tap, mye glede, mye viljestyrke, mange skader, mye krampe og ikke minst mange klemmer, sier spiller for damelaget, Marie Eiane og legger til:

 

– Vi har fått en del nye spillere, blant annet noen ettertraktede keepere. I tillegg har vi fått inn to dedikerte trenere, samtidig som vi har hatt fokus på samhold gjennom flere sosiale kvelder sammen med laget. Vi har også redusert antall treninger i uken for å samle flere på trening. Dette har vist seg å hjelpe ettersom rundt 20-25 stk har møtt opp på treninger nesten hver gang.

 

Trenerne Marie snakker om er Sverre Borgen og Johan Patrick Bredesen. Sistnevnte synes det var en spennende rolle å få og ser stor utvikling etter at han og Sverre ble en del av laget.

 

– Det var helt klart en spennende og utfordrende rolle å komme inn i. Damelaget hadde slitt med resultatene gjennom vårsesongen, noe som så klart er naturlig når det er et helt nytt lag, og flere spillere som ikke har spilt så mye fotball tidligere. Jeg synes likevel det har vært en gøy og lærerik høst. Vi har sett god framgang både individuelt og lagmessig siden august. Jeg kjører samme taktikk som Kjetil Knutsen og kommer ikke til å ha resultatmål, men utviklingsmål, sier Patrick «Knutsen» Bredesen.

 

Nektet å avlyse, selv med for få spillere

 

Selv om resultatene uteble denne sesongen, har det blitt levert en rekke gode prestasjoner fra kameratene denne sesongen. For Marie er det spesielt en kamp som skiller seg ut fra denne sesongen.

 

– Vi spiller siste kamp før sommeren mot Øyestad 2. Det er ikke nok folk til et lag, vi er 10 spillere, men KKFK gir det de kan på tross av dette. Vi nekter å avlyse kampen ettersom det er viktigere for oss å få spilt fotball sammen enn å få de beste resultatene. På tross av mye motgang den dagen spilte vi utrolig godt sammen, hadde mye kontroll på kampen og scoret et mål.

 

Også utenfor banen har laget hatt flere gode stunder.

 

– Sosiale kvelder med laget, trenere og ledere med grilling, leker, funfacts, samtale og kaffedrøs.

 

For Patrick er det et spesielt enkeltøyeblikk som han kommer til å huske best fra årets sesong.

 

– Det er veldig vanskelig å komme utenom frisparkperlen til Maria Sandvik i kampen mot Tveit. Målet toppet hun med en feiring i god gammeldags Cristiano Ronaldo-stil med en solid "suiii" på midtstreken.

 


Maria Sandvik feirer på Ronaldo-vis etter å ha skåret årets mål for damelaget etter frisparkperle mot Tveit. Foto: Per Østerhus / KKFK


Kramper i legger og lår, men også i smilemusklene

 

Dette var den første hele sesongen damelaget spilte 11´er. En tøff utfordring, men en utfordring laget har tatt imot med åpne armer.

 

– Jeg synes laget har tatt denne utfordringen på strak arm. Selv om vi til tider har tapt med tosifret antall opplever jeg at kameratene klapper hverandre på skulderen og kommer smilende hjem. Vi sitter ofte igjen med kramper i legger og lår, men da også kramper i smilemusklene fordi laget gir det de har.

 

Det sier Marie som er veldig fornøyd med hvordan stemningen er innad i laget, selv etter tunge resultater.

 

– Ved spørsmål om hvordan kampene har gått svarer jeg ofte: Resultatmessig ikke så bra, men vi spilte utrolig bra sammen som lag, vi hadde god stemning og god fairplay. Jeg opplever at kameratene ønsker å kjempe og strekke seg for hverandre. Klart det ikke er det gøyeste å tape, men når jeg ser den fremgangen og samholdet vi har betyr resultatet fra kampene lite.

 

Neste sesong

 

Etter en velfortjent juleferie begynner oppkjøringen mot en ny sesong for KKFK sitt damelag. Patrick som sammen med Sverre skal fortsette som trenere for damelaget, har stor tro på at laget skal gjøre det enda bedre neste sesong.

 

– Jeg tror KKFK sitt damelag skal klare å bite enda mer fra seg neste sesong og klare å kapre litt poeng. Jeg håper at vi får se en videre utvikling hos spillerne, og at de klarer å bygge videre på den lagfølelsen vi har og den spillegleden de har vist i høst. 

 

Marie hadde også likt at resultatene bedret seg, men det er ikke det viktigste.

 

– Fortsatt fokusere på å ha det gøy med fotball sammen, med de trygge kristne verdiene i bunn. Vinne sammen, tape sammen. Så er det gøy om resultatene bedrer seg, men det gøyeste er om vi holdet stemningen oppe, spiller fair og ser en positiv utvikling som lag.



bottom of page